Malzemeler:
2 bağ deniz börülcesi
3 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Börülceleri yıkayın ve kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Sakın fazla haşlamayın, dağılmasınlar. Haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirin ve souyunca yeşil kısımlarını saplarından ayırarak ayıklayın. Ayıkladığınız deniz börülcelerini servis tabağına alın ve üzerine dövülmüş sarımsakları, zeytin yağını, limon suyunu ekleyip karıştırın. Tuz koymanıza gerek yok, çünkü zaten kendi tuzu yetiyor. Herkese afiyet olsun, mutlu hafta sonları diliyorum.
Deniz Börülcesi Salatası |
Deniz Börülcesi Salatası |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder