Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
50 gr. tereyağı
50 gr. margarin
alabildiğince un
İç malzemeleri:
1 çay bardağı haşhaş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase lor peyniri
maydanoz
1 çay bardağı tahin
Yapılışı:
Hamuru yoğurmak için derin bir yoğurma kabı alın. Yumurtaların ikisinin sarısını ayırın ve gerisini yoğurma kabına koyun. Sütü, yoğurdu, yağı, tuz ve şekeri ekleyin. Elinizle karıştırın ve bir miktar un ekleyip önceden ılık suda şekerle ıslattığınız yaş mayayı ilave edin. Yavaş yavaş elenmiş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Ben hamuru dinlendirmeden açıyorum. Hamuru ikiye bölün ve her böldüğünüz bezeyi 7 parçaya bölün. 7 adet bezeyi servis tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açın. Aralarına erittiğiniz tereyağı ve margarin karışımdan fırçayla sürün.Üst üste koyun ve elde ettiğiniz iki yağlı yufkaları açabildiğiniz kadar açın.Sonra bıçakla dörde bölün, sonra her dört parçayı tekrar ikiye bölün. Yufkaların içine içlerden koyun ve rulo şeklinde sarın. Üçgen yufkalara istediğiniz şekli verin. Pofudukları tepsiye dizin ve 2 saat dinlendirin.
Pofuduk Poğaça |
Pofuduk Poğaça |
Pofuduk Poğaça |
Pofuduk Poğaça |
Fırına vereceğiniz zaman üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısından fırçayla sürün. Dilerseniz çörek otu ya da susam serpin. 180 derece fırında altı üstü pişene kadar pişirin. Dikkat edin, çok çabuk pişer. Piştikten sonra servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Biz yerken pek mesuttuk...Sevgiler herkese..Afiyet olsun.
Pofuduk Poğaça |
Pofuduk Poğaça |
Pofuduk Poğaça |
Pofuduk Poğaça |
Pofuduk Poğaça |
Pofuduk Poğaça |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder