Kısırı ablam çok güzel yapardı ben küçükken, dolayısıyla bende o yaparken bakardım nasıl yapılıyor diye. Sanırım kısırı sevmeyen az kişi vardır, ben az rastladım doğrusu. Tarifim benim bildiğim gibi, tek değişiklik, nar ekşisi kullanıyor olmam. Eskiden soframızda salatalara koymazdık, yok bilmiyorum ben. Ama şimdi çok kullanırım. Haydi şimdi benim yaptığım kısırımı bir görün arkadaşlar...
Malzemeler:
2 su bardağı ince kısırlık bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytin yağı
bir kaç sap taze soğan
bol maydanoz
1 adet domates
1 adet salatalık
1 adet yeşil biber
bir kaç dal marul
tuz, karabiber, pul biber
kuru ya da taze nane
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
Bulguru derin bir kaba koyun ve üzerine kaynar suyu döküp bulgurlar şişene kadar bekletin. Bu arada üzerine kapak örtmeyi unutmayın. Bulgurlar şişer ken siz tavaya bir çay bardağı zeytinyağının yarısını koyun ve incecik doğradığınız kuru soğanı güzelce kavurun. Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Kavurduğunuz soğanları şişen bulgura ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi ekleyip güzelce karıştırın. Hatta bu işi elinizle yaparsanız daha leziz olur.
Şimdi sebzeleri yıkayın ve hepsini kafanıza göre bir kabın içine doğrayın. Doğradığınız sebzeleri bulgura ekleyin ve geri kalan zeytin yağını da döküp kaşıkla karıştırın. En son limon suyunu ve nar ekşisini ilave edin ve tekrar karıştırıp servis tabağına alın. Limonu az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.
Kısır Tarifi |
Kısır Tarifi |
Kısır Tarifi |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder