Şekerparem Benim...
Malzemeler:
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
250 gr. tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı irmik
alabildiğince un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
yarım limonun suyu
Yapılışı:
İlk yapacağınız işlem şerbeti kaynatmak olmalı, çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor.Toz şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatın. Limon suyunu da ekleyip 15 dk. daha kaynatın ve soğuması için serin bir yerde bekletin. Bu arada hamuru yoğurmaya başlayın.Hamur yoğurma kabına yumurtaları kırın. Pudra şekerini ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığındaki margarini ya da tere yağını, irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve yavaş yavaş da unu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Ben 4 su bardağı kadar un kullandım. Yoğurma işlemi bitince fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp avucunuzda yuvarlayıp şekil verin. Hamur bitene kadar bu işlemi yapın ve bezelerin ortasına birer adet fındık koyup bastırın. Bastırmaz sanız fındık hamur pişerken çıkabilir. 180 derece fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. yaklaşık 40 dk. sürebilir.
Şekerpare |
Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbetin içine tek tek atıp biraz bekletin. Yumuşamaya başlayınca şerbetten çıkarıp servis tabağına alın. Şerbeti iyice çekmesine dikkat edin. Unutmayın, şekerpareler sıcak, şerbet soğuk olmalıdır. Herkese afiyet olsun kuzucuklarım..
Şekerpare |
Şekerpare |
Şekerpare |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder