Malzemeler:
1 adet irice tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
4 sap yeşil soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
karabiber, pulbiber, kekik
tuz, maydanoz
10 adet milföy hamuru
Yapılışı:
Tavuk göğsünü önceden az suda pişirin ve kemiklerinden ayırıp küçük parçalar halinde kesin. Derin bir tencereye tere yağını koyun ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Sırasıyla taze soğanları, biberleri ve domatesleri de doğrayıp kavurun. Daha sonra tavukları ilave edin ve bir süre daha kavurun. Baharatları ve tuzu da ekleyip iyice karıştırın.
Milföy Hamurunda Tavuk Sote |
Sotelediğiniz tavuğu fırına dayanıklı ve ıslatılmış kaselere eşit şekilde koyun.
Milföy Hamurunda Tavuk Sote |
Kaselerin üzerine milföy hamurlarını kapatıp fırın tepsisine dizin. Fırın tepsisine 2 su bardağı su koyun ve 180 derece ısıda fırına verin. Hamurlar pembe bir renk alana kadar pişirin.
Milföy Hamurunda Tavuk Sote |
Milföy Hamurunda Tavuk Sote |
Fırından çıkardıktan sonra kaseyi ters kapatıp servis tabağına koyun. Sıcakken yiyin, herkese afiyet olsun canlarım.
Milföy Hamurunda Tavuk Sote |
Milföy Hamurunda Tavuk Sote |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder