Bu tarifi dün ne yapsam ne pişirsem dediğim anda Sevgili Handan Ablanın sayfasında gördüm. Badananın yorgunluğu hala üzerimden çıkmadığı için pek ayakta durup yemek yapmaya da halim yok. O yüzden de pratik şeyler yapmaya çalışıyorum bu aralar. Bu makarna da benim gibi makarna severler için hem doyurucu hem de içindeki sebzelerden dolayı da oldukça besleyici. Tarifin orjinali için tık tık.
Malzemeler;
- 1 paket burgu makarna
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı Riviera zeytinyağı
- Kotanyi Tuz
- Kotanyi değirmen renkli biberler (Karabiber)
Üzeri için;
- Parmesan peyniri
Yapılışı;
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda yaklaşık 15 dakika kadar bekletin. (Patlıcanların acısını çıkarmak için).
- Kabakları ve domatesleri de soyup küp küp doğrayın.
- Makarna yapacağınız tencereye su koyup içine tuz ve bir kaç damla zeytinyağı ekleyip kaynamaya bırakın.
- Bu arada zeytinyağı koyduğunuz tavada, ufak ufak doğradığınız tüm sebzeleri soteleyin.
- Sebzeler iyice yumuşayıp pişmeye başlayınca tuzunu ve karabiberini ilave edin.
- Tencerede kaynayan suyunuza makarnanızı ilave edip 10 dakika kadar haşlayın ve süzün. (Sudan geçirmeyin).
- Süzdüğünüz makarnaları tekrar tencerenize alıp, pişirdiğiniz sebzeli harcı üzerine ilave edip iyice karıştırın.
- Üzerine parmesan peyniri serpip servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder