istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: İRMİK LOKMASI

8 Eylül 2010 Çarşamba

İRMİK LOKMASI


Ramazan ayı ha geldi ha gelecek, ay sıcaklar var, ay günler uzun derken bitti bile...Hayırlısı ile son gününe geldik. Bende Sevgili Hilal'in tavsiyesine uyarak bir bayram tatlısı ile herkese iyi bayramlar dilemek istedim. Gerçekten çok lezzetli, hafif ve güzel bir tatlı oldu. Bu tarifin orjinali ve tabii ki daha güzel fotoları için tık tık:) Hilal'cim tekrar teşekkürler:)

HERKESE TÜM SEVDİKLERİ İLE SAĞLIKLI VE MUTLU BİR BAYRAM DİLİYORUM...

Malzemeler;

Lokmalar için;
  • 125 gram tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağından bir parmak eksik irmik
  • 4 adet yumurta
Şerbet için;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ
Yapılışı;
  • Tereyağını tencerede eritip irmikleri ilave edin ve rengi iyice sarı oluncaya kadar kavurun.
  • Üzerine sütü ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve sütü çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Sütünü çektikten sonra altını kapatıp karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Bu arada şerbeti için gerekli malzemeleri bir tenreceye koyup kaynatın ve şerbeti de soğumaya bırakın.
  • Soğuyan irmiğinize 4 adet yumurtayı ekleyip iyice yoğurun ve ufak parçalar alıp yuvarlayın.
  • Kızdırdığınız yağda lokmalarınızı kızartın.
  • Kızarttığınız lokmaları soğumuş şerbetinize daldırın.
  • Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder