Aslında taa Ramazan ayı öncesi son haftasonu hazırladığım bir kahvaltı sofrasıydı. Eşimin ablası Antalya'dan gelmişti. Ben de herkesi kahvaltıya almıştım. Araya Ramazan ayı, Şeker Bayramı derken bayağı bir zaman girdi ve yayınlamak şimdi kısmet oldu:) Aslında çok fazla bir hazırlık yapamadım ama masamızdaki iki bıcırık (cadı Aylin ile prenses Selin - yeğenlerimiz) yediğimiz herşeye lezzet ve hepimize neşe kattı:)
Masamızdakiler;
Krep (sade)
Hellim Peyniri Kızarması
Salçalı Sosis
Haşlanmış Yumurta
Sucuk
Patlıcanlı Kol Böreği (Tarifini ilerleyen günlerde vereceğim)
Kahvaltı sonrasına turta yapmıştım hatta üstünü evdeki tüm meyvelerle süslemiştim ama kahvaltı sonrası rehavetiyle fotoğrafını çekemeden bitti:) İlerleyen zamanlarda tekrar yapıp tarifini vereceğim:)
Oldum olası uzun süren kahvaltı masalarını ve yapılan sohbetleri severim. O günde çok çok çok keyifli bir gün geçirdik. Yukarıdaki tüm tariflerimi sevgili Fatoş'un kahvaltı etkinliğine gönderiyorum.
Hellim Peyniri Kızarması
Malzemeler;
- 1 paket hellim peyniri (Ben Yörsan kullandım)
Yapılışı;
- Peynirleri dilimleyip bir gece önceden suya koyun. (biz çok tuzlu sevmediğimiz için mutlaka bu şekilde bir gün önceden bekletiyoruz)
- Ertesi gün güzelce yıkayıp suyunu alın.
- Yağsız teflon tavaya koyup önlü arkalı kızarana kadar orta ateşte kızartın.
Salçalı Sosis
Malzemeler;
- 1 paket sosis
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Tencereye sıvıyağınızı koyup kabuklarını soyup ufak ufak doğradığınız domatesleri ekleyin.
- Birkaç dakika kavurduktan sonra salçaları ve halka halka doğradığınız sosisleri ilave edin.
- Su az gelirse bir çay bardağı sıcak su ilave edip iyice pişirin.
- Şişip piştikten sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip servis yapın.
Haşlanmış Yumurta
Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Yumurtaları derince bir sos kabının içine koyup üstlerine çıkacak kadar su koyun.
- Orta ateşte yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın.
- Soyup dilimlediKten sonra isteğinize göre üzerine karabiber ve tuz serpip servis yapın.
Sucuk
Malzemeler;
- 1 paket sucuk
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı;
- Sucukların dış kabuklarını soyup dilimleyin.
- Tavaya yağınızı koyup sucukları ekleyin ve pişirin.
- Bu işlemleri servisE yakın yapmanızda fayda var çünkü sucuk sıcak servis edilirse daha lezzetli oluyor ve yağı donmuyor.
Patlıcanlı Kol Böreği (Tarifini ilerleyen günlerde vereceğim)
Kahvaltı sonrasına turta yapmıştım hatta üstünü evdeki tüm meyvelerle süslemiştim ama kahvaltı sonrası rehavetiyle fotoğrafını çekemeden bitti:) İlerleyen zamanlarda tekrar yapıp tarifini vereceğim:)
Bunların dışında masamızda standart kahvaltılıklarımız, Düzce'den gelen acıkamız, Ayvalık'tan gelen nefis bahçe domateslerimiz, biberlerimiz, reçellerimiz de vardı.
Oldum olası uzun süren kahvaltı masalarını ve yapılan sohbetleri severim. O günde çok çok çok keyifli bir gün geçirdik. Yukarıdaki tüm tariflerimi sevgili Fatoş'un kahvaltı etkinliğine gönderiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder