Herkese iyi haftalar. Güzel bir sabah bugün. Ama malum hem haftanın ilk günü hem de okulların açılması dolayısı ile biraz trafikli bir sabah:) Bu sabah her zamankinden daha erken yola çıkmama rağmen yine de 20 dakika geç kaldım:) Sorun değil diyerek işlere gömüldüm. Haftaya benim gibi patlıcan düşkünlerinin seveceğine inandığım bir tarif ile başlamak istedim:) Daha önce Kotanyi firmasının düzenlediği yarışmaya katıldığım Beğendili Sandal Sefası tarifimde de aslında beğendi kısmının tarifini detaylı olarak vermiştim. Ama bugün tekrar:) Biz çok severiz bu yemeği ve ertesi güne hiç kalmaz:) Gelelim tarifime...
Bu tarifimi aynı zamanda Tuz Biber Dergisinin Et Yemekleri etkinliğine gönderiyorum...
Malzemeler;
Beğendi için;
- 4 adet kemer patlıcan
- Birkaç tatlı kaşığı süt (Patlıcanlar kararmasın diye)
Besamel sos için;
- 40 gram tereyağı (2 çorba kaşığı)
- 2 çorba kaşığı dolusu un (40 gram)
- 2 su bardağı süt
- Kotanyi tuz
Et için;
- 600 gram kuzu kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sivribiber
- 3 adet domates
- 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- Kotanyi tuz
- Kotanyi karabiber
Yapılışı;
- Patlıcanları yıkayıp birkaç yerinden çatal ile delerek közleme tepsisine alın ve heryerini güzelce közleyin.
- Közlenen patlıcanları teker teker düz bir zemine alarak ortasından boylamasına kesin.
- Bir tatlı kaşığı ve bıçak yardımı ile içini açarak birkaç damla süt gezdirin. (Beğendili yemeklerde patlıcanların kararmaması için süt, patlıcan salatası gibi yemeklerde patlıcanların kararmaması için limon gezdirilir).
- Kabuklarından sıyırdığınız patlıcan içlerini ufak ufak doğrayıp bir kabın içine alın.
- Beşamel sos için derince bir teflon sos kabında tereyağını eritin.
- Üzerine unu ilave edip unun kokusu gidene kadar kavurun.
- Üzerine azar azar sütü ilave edip hızlıca karıştırın.
- Sos kıvamını alana kadar bu işleme devam edin.
- Hazırladığınız beşamel sos ile patlıcanları karıştırın ve servis tabağınızın altına yayın.
- Etinizi hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağı ile saydamlaşana kadar kavurun.
- Üzerine etinizi, soyulup doğranmış domateslerinizi ve doğranmış biberlerinizi ilave edip karıştırn.
- Tuzunu ve karabiberini de ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen etlerinizi beğendinin üzerine koyarak servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder