istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: DAMLA SAKIZLI KURABİYE

28 Eylül 2010 Salı

DAMLA SAKIZLI KURABİYE

Haftasonu düzenlenen 3. blog yazarları buluşmasına giderken yaptığım kurabiyeyi bugün yayınlamak istiyorum. Çok hafif bir kurabiye oldu. Hem de çok paratik. Bu sefer doğru yazacağım tarifim Sofra dergisinden:) Tarifte biraz değişikliler yaptım ama. Bence deneyin memnun kalacaksınız. Bu kurabiyeleri ayrıca sevgili Fatoşun Kahvaltılıklar etkinliğine de göndermek istiyorum.

Malzemeler;
  • 1 paket damla sakızı
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu


Yapılışı;
  • Tüm malzemeleri (damla sakızı, un, toz şeker, süt, zeytinyağı, kabartma tozu) yoğurma kabına koyup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. (Hamur çok çok yumuşak olmasın).
  • Hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli verip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  • Soğuyunca servis yapın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder