Kapalı bir İstanbul sabahından kocaman öpücükler:) İnanılmaz yoğunum ama eşimin en sevdiği mezelerden birini bugün yayınlamadan geçmeyeyim dedim. Aslında zaman zaman közlediğim kırmızı biberlerin içlerini çeşitli peynirlerle de doldururum ama eşim en çok bunu sever.
Malzemeler;
- 3 adet kırmızı biber
- 3-4 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
- 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı;
- Biberleri yıkayıp kurulayıp közleme tepsisine dizin ve her yerini közleyin.
- Közlediğiniz biberleri düz bir zemine alıp dış kabuklarını soyun ve uzunlamasına dilimleyerek servis tabağına dizin.
- Bir kabın içine sirke, zeytinyağı, tuz ve dilimlenmiş sarımsağınızı koyup karıştırın.
- Tabaktaki biberlerinizin üzerine döküp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder