Hafta güzel başladı yağmurla devam ediyor. Ama olsun yine de sanki nem artık daha az gibi. En azından dışarı çıkınca derin derin nefes alabileceğimiz güzel bir hava var. Bugün sağlıklı bir çorba tarifi vermek istiyorum. Malum bu aralar tam semizotu zamanı. Yani pazarlarda bol bol hem de güzelini bulmak mümkün. O yüzden de bizim evde de sıkça yenmeye başladı. Daha önce yemeğini ve salatasını yaptığım semizotunun bu sefer çorbasını denemek istedim. Yanlış hatırlamıyorsam Gülhan Kara Hoca'dan okumuştum bu tarifi. Ama tam da emin değilim. Kesinlikle semizotu aromasını, tadını seviyorsanız bu çorbayı da seversiniz.
Malzemeler;
- 1 demet semizotu
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Terbiyesi için;
- 2 çorba kaşığı un
- 1 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
Yapılışı;
- Öncelikle semizotlarını güzelce yıkayıp ayıklayın. Saplarından da biraz doğrayın.
- Tencereye sıvıyağı koyup semizotlarını ekleyin ve yumuşayana kadar arada bir karıştırarak pişirin.
- Yumuşadıktan sonra üstüne suyunuzu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir kapta un, limon suyu ve rendelenmiş sarımsağı az su ilave ederek karıştırın.
- Terbiyesi için hazırladığınız bu karışımı kaynayan çorbanıza ekleyin.
- Blendırdan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
- Tuzunu ilave edip servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder