İnanılmaz yoğun bir cuma gününden hepinize merhaba. Bu tarifi Lezzet dergisinde görmüştüm. Sanırım sevgili Tijen'in yaptığı tariflerden. Dolapta kalan incirlerle ne yapayım ne yapayım diye düşünürken gördüm bu tarifi ama bu kadar lezzetli ve hafif olacağını tahmin etmemiştim. Hamileliğimden beri tatlı yiyemediğimi düşünürsek o kadar severek yedim ki! Ben çok tatlı olacağını sanmıştım ama kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum deneyin! Bu sabah da radyoda pazar günü Bursa'da incir festivali olduğunu duydum:) Dedim bu tarifi yayınlamanın tam zamanı:) Tarif bire bir aşağıdaki gibi...
Malzemeler;
- 6 adet taze incir
- 1 kg süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya
Yapılışı;
- Tüm incirlerin kabuklarını soyup el blendırından geçirin.
- Muhallebi için püre haline getirdiğiniz incirlerin 2/3'ünü ve diğer muhallebi malzemelerinin hepsini bir tencereye koyun.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Kaselere koyup soğuyunca üzerine kalan incir sosunuzu ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder