istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: KABAKLI BÖREK

13 Eylül 2010 Pazartesi

KABAKLI BÖREK

Güzel bir bayram tatilinden sonra herkese kocamaaaan merhaba ve iyi haftalar:) Bana çok iyi gelen ve bol bol dinlenip eşimle zaman geçirmemi sağlayan bir tatil oldu. O yüzden de zaten genelde pazartesi sendromu yaşamayan ben bugün daha bir mutlu geldim işe:) Ve haftaya güzel bir börek tarifi ile başlamak istedim. Ayrıca bu tarifi de Narince'nin Kabak Tadı etkinliğine göndermek istiyorum. İçindeki malzemelerden dolayı çok hafif, çok sağlıklı ve çok lezzetli bir börek oldu. Sofra dergisinin geçmiş sayılarında görmüştüm bu tarifi ve birebir uyguladım. Sonuçtan ben de böreği tadanlarda çok memnunuz:)

Malzemeler;
  • 4 adet kabak
  • 6 adet yufka
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • 4 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;
  • Kabakları yıkayıp rendeledikten sonra üzerlerine tuz serpip beş dakika kadar bekletin.
  • Bu süre sonunda suyunu iyice sıkıp ayrı bir kaba alın ve üzerine kıyılmış maydanozları, dereotlarını ve naneleri ekleyip karıştırın.
  • 1 adet yumurta, tuz ve karabiberi de ilave edip hazırladığınız bu iç harcı bir kenara alın.
  • Ayrı bir kasede kalan 3 yumurtayı kırıp çırpın ve üzerine yoğurt, tuz, karabiber, 3-4 çorba kaşığı ertilmiş tereyağını ilave edip karıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Üzerine bir adet yufkanızı buruşturarak yerleştirin.
  • Yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
  • İkinci yufkayı da koyup onun da üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
  • Üçüncü yufkayı da yerleştirip üzerine kabaklı iç harcın tamamını koyun.
  • Harcınızın üzerine yoğurtlu karışımın 3'te 1'ini ekleyip üzerine un serpin.
  • Kalan diğer 3 yufkaya da aralarına eritilmiş tereyağı sürerek aynı işlemleri uygulayın.
  • En üste kalan yoğurtlu karışımın tamamını dökün ve her tarafa yayarak düzeltin.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Yanında dereotu ile servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder