Süper faydalı içi sebze dolu bir pirinç pilavı tarifi vermek istiyorum. Pilav ile ilgili detayları daha önce verdiğim pilav tariflerinde bulabilirsiniz. Aslında bu pilavın şöyle de bir faydası var. Genelde evde buzdolabında mutlaka bazı sebzelerden kalanlar olur. Onları değerlendirmek için de çok iyi bir çözüm. En azından benim için öyle oldu:)
Malzemeler;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 3-4 dal maydanoz
- 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 3 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su
- Kotanyi Tuz
- Kotanyi Karabiber
Yapılışı;
- Öncelikle pirincinizi yıkayıp 20 dakika kadar suda bekletin.
- Bu bekletim esnasında ufak ufak doğradığınız patlıcanları da acısını almak için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
- Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın.
- Zeytinyağını pilav tencerenize koyup doğradığınız tüm sebzeleri ilave edin.
- Birkaç dakika kavurun.
- Üstüne kabukları soyulmuş ve doğranmış domateslerinizi de ilave edin.
- Suyunu süzdüğünüz pirinci de ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
- Tuzunu ve karabiberini ilave edip sıcak suyunu ekleyin. (Patlıcan, kabak gibi sebzeler suyunu bıraktığı için, sıcak su miktarını normalden biraz daha az kullandım).
- Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve kağıt havlu ile 10 dakika kadar demlemeye bırakın.
- Karıştırıp servis tabağına alın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder