Hayırlı cumalar ve herkese şimdiden iyi haftasonlarıııı:) Geçen haftalarda Sevgili Tijen'in sayfasında gördüğüm ve yemekten çok zevk aldığım bu pankeklerle haftasonuna girmek istiyorum. Herkese tavsiye ederim. Hem yapımı kolay hem de yemesi:) Tijencim tekrar ellerine sağlık:)
Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Tereyağı
Üstü için;
- 1 adet muz
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Tereyağı
- Dövülmüş ceviz
- Toz Antep fıstığı
- Bal
Yapılışı;
- Yumurtaların akları ile sarılarını ayırıp aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın. Bir kenara alın.
- Kalan yumurta sarılarını önce pudra şekeri ile bir miktar çırpıp sonra üzerine sırası ile sütü ve unu ekleyin. Çırpın.
- Hazırladığınız bu karışıma kenara ayırdığınız yumurta aklarını bir kaşık yardımı ile ekleyip köpüğünü söndürmeden dikkatlice karıştırın. (Çok fazla karıştırmayın).
- Tavaya yarım tatlı kaşığı tereyağı eritip bir kepçe pankek karışımınızdan ortasına koyun. (Tavanız sıcak olsun ve bir kerede dökün ki pankekinizin şekli hem yuvarlak olsun hem de dağılmadan pişsin).
- Her iki yüzeyini de pişirip kenara alın. (Pişirirken ocağın altını kısmayı unutmayın).
- Üstü için muzu dilimleyin ve her iki yüzlerini nişastaya bulayın.
- Tavanızda az bir miktar tereyağını eritip muzları kızartın. (Dağılmamaları için çok fazla kızartmamaya dikkat edin).
- Ben de üstüne muzlu karışım yapıp koydum. Siz istediğiniz şekilde süsleyebilir ya da sade olarak da sofraya koyabilirsiniz. Özellikle çikolata sosu ile kesinlikle tavsiye ederim:)
- Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine kızarttığınız muz dilimlerini koyun.
- Üstüne bir tatlı kaşığı bal gezdirip dövülmüş ceviz ve toz antep fıstığı serperek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder