istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: PANKEK

17 Eylül 2010 Cuma

PANKEK

Hayırlı cumalar ve herkese şimdiden iyi haftasonlarıııı:) Geçen haftalarda Sevgili Tijen'in sayfasında gördüğüm ve yemekten çok zevk aldığım bu pankeklerle haftasonuna girmek istiyorum. Herkese tavsiye ederim. Hem yapımı kolay hem de yemesi:) Tijencim tekrar ellerine sağlık:)


Malzemeler;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Tereyağı

Üstü için;
  • 1 adet muz
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Tereyağı
  • Dövülmüş ceviz
  • Toz Antep fıstığı
  • Bal


Yapılışı;

  • Yumurtaların akları ile sarılarını ayırıp aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın. Bir kenara alın.
  • Kalan yumurta sarılarını önce pudra şekeri ile bir miktar çırpıp sonra üzerine sırası ile sütü ve unu ekleyin. Çırpın.
  • Hazırladığınız bu karışıma kenara ayırdığınız yumurta aklarını bir kaşık yardımı ile ekleyip köpüğünü söndürmeden dikkatlice karıştırın. (Çok fazla karıştırmayın).
  • Tavaya yarım tatlı kaşığı tereyağı eritip bir kepçe pankek karışımınızdan ortasına koyun. (Tavanız sıcak olsun ve bir kerede dökün ki pankekinizin şekli hem yuvarlak olsun hem de dağılmadan pişsin).
  • Her iki yüzeyini de pişirip kenara alın. (Pişirirken ocağın altını kısmayı unutmayın).
  • Üstü için muzu dilimleyin ve her iki yüzlerini nişastaya bulayın.
  • Tavanızda az bir miktar tereyağını eritip muzları kızartın. (Dağılmamaları için çok fazla kızartmamaya dikkat edin).
  • Ben de üstüne muzlu karışım yapıp koydum. Siz istediğiniz şekilde süsleyebilir ya da sade olarak da sofraya koyabilirsiniz. Özellikle çikolata sosu ile kesinlikle tavsiye ederim:)
  • Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine kızarttığınız muz dilimlerini koyun.
  • Üstüne bir tatlı kaşığı bal gezdirip dövülmüş ceviz ve toz antep fıstığı serperek servis yapın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder