Gerçi Narincenin Kabak tadı etkinliği bitti ama kabaklı lezzetler bitmiyor:) Sıklıkla kabak çorbası yaparım. Hem hafif olur hem de lezzetli. Bu çorbayı ilk defa denedim. Nereden bildiğimi bilmiyorum ama biryerlerden duymuş ve not almışım. Sadece şunu söyleyebilirim ki çorbayla arası olmayan eşimin Lebeniye Çorbasından sonra ilk defa bir çorbayı kasesinde sonuna kadar iki gün boyunca içtiğini gördüm:) Ve dedim ki bu çorba tamamdır. Gerçekten lezzetli ve hafif bir çorba oldu.
Malzemeler;
- 3 adet kabak
- 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
- 5-6 dal dereotu
- 4 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağı ile beraber çorba tenceresine koyup saydamlaşana kadar kavurun.
- Rendelenmiş kabakları tencereye koyup birkaç dakika daha kavurun.
- Üzerine sıcak suyu ilave edin. Kıvam koyu gelirse 4 yerine 5 bardak sıcak su da ekleyebilirsiniz.
- Bir taşım kaynattıktan sonra (ben pürüzsüz sevdiğim için) blendırdan pürüzsüz olacak şekilde geçirin.
- Haşlanmış pirincinizi ilave edin.
- İnce kıydığınız dereotunu, tuz ve karabiberi ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
- Kaselere koyup servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder