istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: BONFİLE SOTE

1 Ekim 2010 Cuma

BONFİLE SOTE

Herkese hayırlı cumalar:) Bugün sizlere çok çok çok lezzetli bir et yemeği tarifi vereceğim. Yani en azından biz bu şekilde marine edilmiş et yemeklerini seviyoruz. Bu eti, içindeki malzemelerin bir kısmı olmadan daha önce etli karnıyarık tarifimde vermiştim. Şimdi içine daha fazla malzeme ekleyerek sote haline getirdim. Bu şekilde marine edip, bu şekilde pişirince hem etler lokum gibi oluyor hem de çok hızlı pişiyor. İşten gelince bile pişirmesi uzun süren bir yemek olmuyor.

Malzemeler;
  • 500 gram dana bonfile
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 ufak kavanoz konserve mantar (zamandan kazanmak için konserve kullandım)
  • Yarım kavanoz garnitür
  • 4-5 dal maydanoz
  • Kotanyi renkli karabiber taneleri
  • Kotanyi chili değirmen biber
  • Kotanyi kekik
  • Kotanyi biberiye

Eti marine etmek için;
  • 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)

Yapılışı;
  • Eti marine etmek için gerekli tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
  • Dana bonfileleri küp küp doğrayıp, marine etmek için hazırladığınız karışıma ekleyin ve yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Bu esnada sotenin içine katacağınız diğer malzemeleri doğrayın.
  • Genişçe bir tavayı ocağa koyup içine hiç yağ koymadan ocağın altını yakın ve tavayı ısıtın.
  • Isınmış tavaya marine edilmiş etlerini koyup kavurmaya başlayın. (Sıcak tavaya koyulan etler bu sayede hem çok suyunu bırakmıyor hem de daha hızlı pişiyor.) Bu arada etleri pişirirken çok fazla karıştırmamaya dikkat edin çok su bırakmasın.
  • Etler bıraktıkları suyu tekrar çekince domatesler hariç doğradığınız tüm malzemeyi ilave edin ve pişirmeye devam edin.


  • Ayrı bir kapta kabukları soyulmuş ve doğranmış tüm domatesleri ve salçaları karıştırıp 5-6 dakika pişirin.
  • Tavadaki etlerinizin üzerine ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
  • Dilerseniz üstünü haşlanmış mısır ile süsleyerek servis yapın.




Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder