Herkese kocaman kucak dolusu öpücükler:) Ne zamandır yapıyorum ama bir türlü fotoğraflarını beğenmediğim için yayınlamamıştım ama artık son çektiklerimi yayınlıyorum:) Tam da kızılcığın zamanı gelmişken bol bol kaynatıp içmek lazım. Ben evlendikten sonra eşim sayesinde tanştım kızılcıkla ve çok da memnun oldum. Size de kompostosunun tarifini vermek istiyorum. Aslında net bir ölçüsü yok. Daha önce verdiğim kayısı kompostosu gibi tadını kendi damak tadınıza ve zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Biz çok tatlı sevmediğimiz için fazla şeker koymuyoruz.
Malzemeler;
- 2 su bardağı kızılcık
- 1 su bardağından biraz daha az toz şeker
- 5 su bardağı su
Yapılışı;
- Kızılcıkları ayıklayıp güzelce yıkayın.
- Tencereye koyup üzerine şekeri ve suyu ilave edin.
- Kızılcıklar yumuşayana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra kaselere koyup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder