istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ETİMEKLİ TATLI

22 Ekim 2010 Cuma

ETİMEKLİ TATLI



Heyooo sonunda haftasonu geldi:) Çok heyecanlıyım ve çok mutluyum:) Bugün bütün öğleden sonra dışarda yoğun bir şekilde koşturacağım ama yine de şu anki heyecanımla hiç umursamıyorum. Haftasonu sizinde benimki gibi tatlı tatlı olsun diye güzel bir tatlı tarifi vermek istedim:) Bu tatlının muhallebisini daha önce yaptığım muhallebili kadayıf tarifindeki ile aynı kullandım. Siz de istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Şerbeti olmasına rağmen çok ağır bir tatlı değil. Hatta hafiften ekmek kadayıfı tadında ama muhallebili bir tatlı. Biz de ömrü kısa sürdü. Umarım sizlerde de öyle olur:)


Malzemeler;
  • 1 paket etimek
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • 1 fincan un
  • 1 fincan nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti


Yapılışı;
  • Önce etimekleri borcamınıza dizin ve şerbetini hazırlamaya başlayın.
  • Tencerenize şekeri koyup bir miktar karamelize ettikten sonra suyunu ekleyin ve kaynatın.
  • Ilınınca etimeklerin üzerine dökün. (Fazla geldiğini düşünmeyin çünkü hepsini çekiyor ve fazla gelmiyor tadı).
  • Muhallebi için, krem şanti dışında diğer tüm malzemeleri başka bir tencerede çırpıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın ve üstü kabuk tutmasın diye ara ara karıştırın.
  • Soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi ilave edip mikser ile iyice çırpın.
  • Etimeklerin üzerine dökün.
  • Hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder