Günaydın günaydın günaydııın:) İzine ayrılmam yaklaştı ya işlerim arttıkça arttı yani:) Artık iyi mi kötü mü bilemedim:) Bugün bol vitaminli bir tarif vermek istedim. Normal pirinç pilavından daha sık yaparım bulgur pilavını. Biz çok beğendik hızlıca da tükettik:) Bu pilavı isterseniz pirinçten de yapabilirsiniz. O şekilde de çok lezzetli olacağı kesin. Tavsiye ederim...
Malzemeler;
- 1 kahve fincanı yeşil mercimek
- 1 adet ufak kavanoz garnitür
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Yeşil mercimeği yıkayıp üzerine geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Zeytinyağı koydunuz tencerenize, yıkadığınız bulgurları ilave edip birkaç dakika kavurun.
- Üzerine haşlanmış mercimeği, garnitürleri, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilavınız suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp bir kağıt havlu koyun ve 10 dakika kadar demlenmesini sağlayın.
- Demlendikten sonra tahta kaşıkla karıştıp harmanlayın.
- Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder