Herkese yağmurlu bir İstanbul sabahından kocaman merhaba:) Haftanın son çalışma günü. Artık dinlenme zamanı diycem ama benim haftasonlarım haftaiçinden daha yoğun geçiyor:) Bu haftasonu da yine 7 deliğe 8 çomak sokmaya çalışarak geçecek:) Uzun zamandır yapmak istediğim bir yemekle haftasonuna girmek istedim. Bu dolmayı da ilk canım arkadaşım Mineciğimde görmüştüm. Ama ben içini normal kabak dolması şeklinde yaptım. Eşim kesinlikle diğer kabaktan daha lezzetli buldu. Akşam vakti yapıp fotoğraflamaya çalıştığım için resimler pek tatmin etmedi beni ama ilerleyen zamanlarda yeniden yapınca yenileyeceğim. Şimdiden herkese iyi haftasonları...
Malzemeler;
- 6-7 adet girit kabağı
- 100 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası (1 yemek kaşığı suyunda kullanılacak)
- 2 adet domates (üstü için)
- 7-8 dal dereotu
- 2 yemek kaşığı Riviera zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Karıştırma kabınızın içine rendelenmiş soğanı, kıymayı, ince kıyılmış dereotunu, 1 yemek kaşığı domates salçasını, yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
- Kabaklarınızı yıkayıp dışlarını alacalı soyun ve içlerini kabak oyacağı ile dikkatlice oyun.
- İç harcınızı kabakların içine doldurup tencereye dizin.
- Üstlerine domates kabuklarını kapatın.
- Kalan 1 yemek kaşığı domates salçanızı bir miktar sıcak su ile eritip kabakların yarısına kadar su gelecek şekilde sıcak su ilave edin.
- Yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Yoğurt ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder