Herkese çok çok iyi haftalar. Haftasonu 7 deliğe 8 çomak sokarak geçirince dün akşam heryerim ağrıdı diyebilirim:) Ama bu güzel böreği cuma akşamından yapıp fotoğrafladım. Tarifi Sevgili Mine'ciğimden. Hem çok hafif hem de çok pratik bir börek. Kesinlikle deneyin derim. Tarifin orjinali için tık tık...
Malzemeler;
- 3 adet yufka
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 çorba kasesi rendelenmiş beyaz peynir
- 7-8 dal maydanoz
- 7-8 dal dereotu
- Kotanyi Karabiber
- Kotanyi Kırmızı toz biber
Yufkalar için;
- 1 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı Yonca sıvıyağ
Yapılışı;
- Haşlanmış patatesleri ve yıkanıp suyu süzülmüş beyaz peyniri bir kabın içine rendeleyin.
- Üstlerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotlarını ilave edin.
- Karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip iyice karıştırın.
- Yufkaların aralarına sürmek için gerekli olan malzemeleri ayrı bir kapta iyice çırpın. (Sodayı yufkaların üstüne sürmenize yakın ekleyip karıştırın. Gazı çok kaçmasın)
- İlk yufkanızı yağlı kağıt serilmiş tepsinize buruşturarak serin.
- Üstüne yoğurtlu karışımdan sürüp patatesli iç harıcınızın yarısı koyun.
- İkinci yufkayı serip tekrar yoğurtlu karışımdan sürün.
- Kalan patatesli iç harcınızın tamamını koyun.
- En üste üçüncü ve son yufkanızı serip kalan yoğurtlu karışımınızı dökün.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder