istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: PATATESLİ PEYNİRLİ SODALI BÖREK

11 Ekim 2010 Pazartesi

PATATESLİ PEYNİRLİ SODALI BÖREK

Herkese çok çok iyi haftalar. Haftasonu 7 deliğe 8 çomak sokarak geçirince dün akşam heryerim ağrıdı diyebilirim:) Ama bu güzel böreği cuma akşamından yapıp fotoğrafladım. Tarifi Sevgili Mine'ciğimden. Hem çok hafif hem de çok pratik bir börek. Kesinlikle deneyin derim. Tarifin orjinali için tık tık...

Malzemeler;
  • 3 adet yufka
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 çorba kasesi rendelenmiş beyaz peynir
  • 7-8 dal maydanoz
  • 7-8 dal dereotu
  • Kotanyi Karabiber
  • Kotanyi Kırmızı toz biber

Yufkalar için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı Yonca sıvıyağ

Yapılışı;
  • Haşlanmış patatesleri ve yıkanıp suyu süzülmüş beyaz peyniri bir kabın içine rendeleyin.
  • Üstlerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotlarını ilave edin.
  • Karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip iyice karıştırın.
  • Yufkaların aralarına sürmek için gerekli olan malzemeleri ayrı bir kapta iyice çırpın. (Sodayı yufkaların üstüne sürmenize yakın ekleyip karıştırın. Gazı çok kaçmasın)
  • İlk yufkanızı yağlı kağıt serilmiş tepsinize buruşturarak serin.
  • Üstüne yoğurtlu karışımdan sürüp patatesli iç harıcınızın yarısı koyun.
  • İkinci yufkayı serip tekrar yoğurtlu karışımdan sürün.
  • Kalan patatesli iç harcınızın tamamını koyun.
  • En üste üçüncü ve son yufkanızı serip kalan yoğurtlu karışımınızı dökün.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder