Selam herkese. İnanmayacaksınız yayınlamam gereken tariflerim birikti:) Ama bu sefer de işlerin yoğunluğundan ben vakit bulamıyorum. Bu aralar dışarda şantiyelerim çok. Onlara gidip gelince burdaki işleri bitirmek akşamı buluyor. Eve gidince de kızın odasıyla ve kıyafetlerinin düzenlenmesi ile uğraşınca yorgun düşüyorum. Hayatımda ilk defa bu yaşımda yorgunluk kavramı ile tanıştım ve çok şaşkınım:) Her zaman çok hareketliyimdir ve kolay kolay yorulmam ama bu dönem çok farklı oldu hayatımda:) Neyse yine çenem düştü diyerek çok sevdiğim bir çorba tarifmi vermek istiyorum. Tam da havaların değiştiği bugünlerde içilebilecek bir ilaç çorbası:) Sebzesi bol içmesi keyifli bir çorba...
Malzemeler;
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 7-8 dal maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 4 su bardağı su
- 1 adet et bulyon (ya da 4 su bardağı et suyu)
- 2-3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Terbiyesi için;
- Yarım limonun suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
Yapılışı;
- Öncelikle tüm sebzelerinizi (patates, havuç ve kereviz) küp küp doğrayın.
- Maydanozları ince ince doğrayın.
- Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağı koyduğunuz tencerenizde tuz ile beraber yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Üzerine maydanoz hariç diğer sebzelerinizi ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
- Üzerine suyu ekleyip 1 adet et bulyonu ufalayın.
- Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Sebzeler yumuşadıktan sonra isterseniz el blendırı ile ezebilirsiniz.(Ben öyle yapıyorum).
- Terbiyesi için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta iyice çırpın.
- Üzerine çorbanızın suyundan ekleyerek ılıtın.
- Çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın.
- İnce ince doğranmış maydanozlarınızı ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kapatın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder