Herkese iyi haftalaaar:) Ağırlaştıkta biraz arşivlere yönelmeler başladı tabii. Haftasonu da hep dışarda olunca yapacak birşey olmuyor:) Uzun zamandır birçok kişinin yayınlamamı istediği, eminim herkesin çok sevdiği klasik bir lezzet... Büyüklerimizle yediğimiz bir aile yemeğinde masadakiler arasında vardı. Ben yayınladığımı sanırken bir de baktım ki yayınlamamışım:) İşte sonunda tarifi burada...
Malzemeler;
- 500 gram taze fasülye
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı riviera zeytinyağı
- Sıcak su
- 1 adet küp şeker
- Tuz
Yapılışı;
- Fasülyelerin kılçıklarını ayıklayıp verev olarak kesin ve iyice yıkayın.
- Zeytinyağı koyduğunuz tencerenizde önce doğradığınız soğanları, sonra da kabukları soyulup ufak ufak doğranmış domatesleri ilave edip bir miktar kavurun.
- Üzerine fasülyeleri, şekeri ve bir tutam tuzu ekleyin.
- Fasülyelerin üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder