3 günlük kısa bir tatil arasından sonra herkese iyi haftalar. Umarım herkes için iyi bir dinlenme olmuştur bu ara. Ben anca evi toparladım yerleştirdim. Pazartesi de kendime gelmeye çalıştım. O yüzden de mutfaktan biraz uzak kaldım. Ama pazar günü annemdeki iftar yemeğine yaptığım bir tabağı sunmak istedim. Aslında çok kolay ve basit bir tarif ama içi çok lezzetli. Eminim okuyan birçok kişi, bu iç malzemeyi koyacak başka ikramlar da bulacaktır:)
Bu tarifimi bir süredir devam eden Kotanyi yarışmasına gönderiyorum:) Oylarınız bekliyorum:)
- Yarım paket labne peyniri
- 3 adet salatalık
- Kotanyi çörek otu
- Kotanyi deniz tuzu (değirmen)
- Çeri domates (4 -5 adet)
- Birkaç dilim salatalık
- Salam (3 - 4 adet)
- Somon füme ya da hindi füme (3 - 4 adet)
Yapılışı;
- Salatalıkları soyup çok ufak olacak şekilde doğrayın.
- Doğradığınız salatalıkları labne peynirine ekleyip bir kase içinde karıştırın.
- Tuzunu ilave edin.
- Bu karışımı, isteğinize göre içi boşaltılmış çeri domateslerin ve salatalıkların içine doldurun ya da somon fümelerin ve salamların içine koyup sarın. (Benim fümelerim bu sefer paketten ufak çıktığı için bu şekilde yapmak zorunda kaldım. Daha uzun olanlarından alıp havuç şeklinde sarmak daha estetik oluyor.) Dilerseniz somon füme yerine hindi füme de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder