istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: PATLICAN İÇİNDE ET SOTE

6 Ağustos 2010 Cuma

PATLICAN İÇİNDE ET SOTE

Bu aralar gerçekten patlıcandan gidiyoruz:) Ama demiştim çok seviyorum diye:) Bu da aslında birçok yemek kitabından, dergiden görüpte aklımda kalmış, biraz da kendime göre de uyarladığım bir tarif. Ama yemesi çok çok lezzetli, yapması çok çok keyifli. Şimdiden herkese iyi cumalar, iyi haftasonlarıııı...

Malzemeler;
  • 4 adet kemer patlıcan
  • Yarım kilo sotelik et
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan (bütün olarak kullanılacak)
  • 1 su bardağından biraz az sıcak su
  • Kaşar peyniri dilimleri
  • 2-3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • Kızartmak için yağ
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;
  • Öncelikle patlıcanların acısını almak için hepsini 3-4 parmak genişliğinde kesip dolma gibi içlerini oyun ve tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletin.
  • Et soteyi hazırlamak için düdüklü tencereye önce zeytinyağını koyup eti ekleyin.
  • Birkaç kere karıştırdıktan sonra kalan tüm malzemeyi (soyulup doğranmış domatesleri, doğranmış sivribiberleri, salçaları, bütün soğanı, kekik, tuz ve karabiberi) düdüklü tencereye koyun.
  • 1 su bardağından biraz daha az sıcak suyu da ilave edip et sotenizi pişmeye bırakın.
  • Bu esnada patlıcanları tuzlu sudan alıp bol su ile duruladıktan sonra iyice kurulayın.
  • Kızartma tencerenize kızartma yağınızı koyup kızdırdıktan sonra patlıcanların her yerini kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını emdirin. Ilımaya bırakın.
  • Pişen et soteden kaşık ile alıp kızarttığınız patlıcanların içlerini doldurun.
  • Üstlerine kaşar peynir dilimleri ya da rendelenmiş kaşar peyniri koyup 175 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder