Herkese merhabalar. Bu haftaya patlıcan ile başlamışken biraz daha patlıcanla devam edelim dedim:) Patlıcan salatasını çok severim. Hele de yerken burnuma o köz kokusu gelecek:) Ama sizlere vereceğim bu tarif klasik patlıcan salatası tarifi değil. Bence bir misafiriniz geleceği zaman, değişik tatlar denemeyi de seviyorlarsa bunu mutlaka yapın derim:)
Malzemeler;
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2-3 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- 1-2 tatlı kaşığı limon suyu
- Tuz
- Öncelikle patlıcanları 3-4 yerinden çatalla ile delip közleme tabağınızın üzerine koyun. Közleme tabağınız yok ise bu işlemi yüksek ateşte de patlıcanları zaman zaman çevirerek yapabilirsiniz. Bazı arkadaşlarımdan patlıcanları alüminyum folyoya sarıp fırında da yaptıklarını duymuştum ama bunun hakkında çok detaylı bilgim yok. Ama kesinlikle hem ocağın batmaması hem de rahat bir şekilde patlıcan, biber v.s. közlemek istiyorsanız bir delikli közleme tabağı edinin derim.
- Patlıcanların heryerini iyice yumuşacık olana kadar döndürerek közledikten sonra teker teker kesme tahtasının üstüne alıp boylamasına kesin.
- İçini bir tatlı kaşağı yardımı ile açıp bir kaç çay kaşığı limon suyu gezdirin.
- Tatlı kaşığı yardımı ile közlenmiş patlıcanın iç kısmının tamamını çıkarın ve doğrayın.
- İçine damak tadınıza göre tahini yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
- Yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Ezilmiş sarımsağı ve bir tutam tuzu da ekledikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder