Haftabaşından beri devam eden benim "Beğendili Sandal Sefası" isimli tarifimle katıldığım Kotanyı baharatlarının yarışmasındaki ikinci tarifim. Aslında bu salatayı yaparken ilk defa da pane harcı kullandım. Şu ana kadar hiçbir markanın pane harcını kullanmamıştım. Kotanyı sayesinde ilk defa pane harcı kullandım ve inanılmaz lezzetli buldum. Kızarttığım tavukların tavadan aldığım ilk kepçesinden birkaç tane yediğimde, bir an salatayı yapamayacağım sandım:) Hatta aslında daha çok yapmıştım ama eşim daha salataya ben başlamadan çoğunu yedi:) Kesinlikle herkesin denemesini tavsiye ediyorum. Çok çok lezzetli.
Malzemeler;
- Yarım paket göğüs tavuk eti
- 2 paket Kotanyi tavuk pane harcı
- 2 adet yumurta
- Yarım demet semizotu
- Kızartmak için sıvıyağ
- Limon suyu
- Sızma zeytinyağı
- Kotanyi değirmen deniz tuzu
- Kotanyi karabiber (bir çimdik)
Yapılışı;
- Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın. Kasenin içine 1-2 damla su damlatırsanız, yumurtanın sarısı ile beyazı daha iyi karışır.
- Göğüs tavuk etlerini parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
- Kesilen tavukları önce yumurtaya sonra pane harcına bulayın.
- Derince bir tavaya kızartmak için bir miktar yağ koyup kızdırın.
- Panelenmiş tavukları kızgın yağda birkaç dakika kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
- Semizotlarını iyice yıkayıp sapları ile beraber doğrayın.
- Üzerine bir çimdik karabiber ile tuzunu ilave edip limon suyu ve zeytinyağı ekleyin.
- Servis tabağına alıp kızartılmış tavuk panelerle beraber karıştırın.
- Çeri domateslerle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder