Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
1 adet kuru soğan
2 adet domates
tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Süzgeçte güzelce yıkayın ve pişireceğiniz tencereye koyun. Ben düdüklü tencerede pişiriyorum daha çabuk ve leziz oluyor. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp üzerine ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyun ve kuşbaşı doğrayın, onları da ekleyin. Yağ tuz ve şekeri ilave ettikten sonra tencereye yarım çay bardağı su koyup karıştırın ve tencerenin ağzını kapatın. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın ve soğuyunca afiyetle yiyin. Benim tercihim dolapta bekledikten sonra yemek.
Sağlıklı bir hafta sonu geçirelim inşlh.
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder