Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
5 dal yeşil soğan
1 adet domates
2 adet kırmızı ve yeşil biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pul biber, kekik, kişniş
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 diş sarımsak
maydanoz
12 adet milföy hamuru
12 adet fırına dayanıklı küçük kase
Yapılışı:
Tavuk göğsünü yıkayıp kuşbaşı doğrayın. Tencereye yağları koyun ve tavuğu biraz kavurun. Daha sonra sebzeleri küçük doğrayıp etlere ilave edin ve biraz daha kavurun. Tuz ve baharatları, soya sosunu, doğradığınız sarımsakları, maydanozu da ekleyip ocağın altını kapatın.
Fırında Milföy Hamurlu Tavuk Sote |
Fırında Milföy Hamurlu Tavuk Sote |
Fırında Milföy Hamurlu Tavuk Sote |
Tavuk soteyi 12 adet fırına dayanıklı küçük kaselere paylaştırın. Kaselerin kenarlarını fırça yardımıyla hafifçe yağlayın. Yumuşamış milföy hamurlarını kaselerin üzerine kapatın. Fırın tepsisine dizdiğiniz kaselerin altına 2 cm su ekleyin ve 200 derece fırında hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra kaseleri ters çevirip servis tabağına alın ve sıcakken afiyetle yiyin. Yanında ayran ikram etmeyi unutmayın. Afiyet olsun canlarım.
Fırında Milföy Hamurlu Tavuk Sote |
Fırında Milföy Hamurlu Tavuk Sote |
Fırında Milföy Hamurlu Tavuk Sote |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder