Malzemeler:
1 kilo patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
200 gr. kıyma
kimyon, karabiber,tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını incecik soyun ve ortadan dörde bölüp doğrayın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Tencereye yağı koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin, biraz daha kavurun. Patatesleri tencereye koyun. üzerini örtecek kadar su ilave edip, tuz, kimyon ve karabiberini ekleyip ağır ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Fazla sulu olmamasına özen gösterin. Sıcakken servis yapıp afiyetle yiyin.
Kıymalı Patates Yemeği |
Kıymalı Patates Yemeği |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder