Malzemeler:
5 adet kabak
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 adet kuru soğan
maydanoz, taze nane
taze reyhan otu
karabiber, toz kırmızı biber
Yapılışı:
Kabakların dışını bir kazıyıcı bıçak yardımıyla kazıyın ve içlerini oyacakla oyup çıkartın. Çıkarttığınız kabak içlerini atmayın sakın, taze kırmızı biberlerle kızartıp yiyebilirsiniz. Kabakları yıkayın ve dolmanın içini yapmaya başlayın. Ben bu dolma içini kavurmadan yapıyorum, daha güzel oluyor. Bir kaba yemeklik doğradığınız soğanı, domatesleri koyun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekleyin. Yağın yarısını ve baharatları ekleyip iyice birbirine yedirin. Dolma içiniz hazır olunca kabakların içini bu harçla doldurun. üzerinden bir cm. aşağıya kadar doldurunki pirinçler şişeceği için taşmasın. Üzerlerini kestiğiniz domates kabuklarıyla kapatıp pişirme tenceresine dizin. Kalan zeytinyağını kabakların üzerine gezdirin ve tencereye bir su bardağı su koyup önce harlı, sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın, dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuk olarak yiyin. Yanında yoğurt servis etmeyi unutmayın canlarım. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kabak Dolması |
Zeytinyağlı Kabak Dolması |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder