Bir aile büyüğümden öğrendiğim tarifi yaptım arkadaşlar ama yemek istemiyorum. Diyete girdim ben zayıflamam lazım. Buyrun siz afiyetle yiyin. Ama harika görünüyor değil mi...
Malzemeler:
11kahve fincanı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1/2 yemek kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı yoğurt
üzerine badem ya da fıstık
Yapılışı:
Bütün malzemeyi bir kapta karıştırın altı yasğlanmış tepsiye serin,en az 5-6 saat bekletin (irmik kabarsın diye) sonra üzerine fırçayla yoğurt sürün , 200 derece fırına atın 20 -25 dakika sonra çıkarın bir cm derinliğinde sonradan keseceğiniz yerleri işaretleyin, fırına atın pişmeye yakın tekrar çıkarıp çizgileri tepsininm dibine kadar kesin.
ŞERBETİ;
11 kahve fincanı şeker
6 çay bardağı su
1/2 limon suyu
Şerbeti kaynatarak hazırlayın , fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine sıcak şerbeti dökün. İkisi de sıcak olacak, işin sırrı burada, soğuyunca kaymakla servis edebilirsiniz..Afiyet olsun..
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder