Malzemeler:
1 kilo iç bakla
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, bir tatlı kaşığı toz şeker
biraz dereotu
2 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Ben bu yemeği düdüklü tencerede yapıyorum, daha lezzetli oluyor. Aslında güveçte de olabilir. Yıkadığınız baklaları tencereye koyun. Soğanın kabuklarını soyun ve incecik doğrayıp baklaların üzerine dökün. tuz ve şekeri, yağı, unu da ekleyip bir güzel karıştırın. Yarım çay bardağı su ekleyip hafif ateşte pişirin. Baklalar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve yemeği servis tabağına koyup üzerine dereotu serpiştirin. Herkese afiyet olsun canlarım.
Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği |
Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği |
Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder