Malzemeler:
5 adet hazır soyulmuş enginar
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
200 gr. bezelye
2 diş sarımsak
dereotu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Soğanları incecik doğrayın ve bir kaba koyun. Havuçları yıkayıp kabuklarını kazıdıktan sonra, küp şeklinde doğrayın. Bezelyeleri de ayıklayıp yıkadıktan sonra hepsini karıştırın. yağını, tuzunu, limon suyunu ve şekerini ekleyin, tekrar karıştırın.
Yayvan bir tencereye limon tuzlu suda beklettiğiniz enginarları dizin. Ortalarına yaptığınız sebze karışımı dökün. Bir çay bardağı su ilave edip pişirmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatın ve üzerine doğranmış dereotu serpiştirin. Soğuduktan sonra servis yapın ve afiyetle yiyin.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği |
Zeytinyağlı Enginar Yemeği |
Zeytinyağlı Enginar Yemeği |
Zeytinyağlı Enginar Yemeği |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder