Bu tarifi sevgili arkadaşım Süer Bey yaptı. Kendisi yemek ve pasta konusunda uzmandır. Doğrusu benden güzel yapıyor, tebrik ederim.
EKLER HAMURU
1,5 SU BARDAĞI SU 125 Gr. MARGARİN 6 İRİ YUMURTA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER 1 FİSKE TUZ 2 SU BARDAĞI UN
Su+ yağ+şeker+tuz orta hararetli ocakta karıştırarak kaynat,unu azar azar ilave edip karıştır.
Bu karışımı tencerenin dibine yapışana kadar karıştırarak pişir. Hamur soğuyunca mikser
kabına al , teker teker yumurtaları hamura yedir macun gibi olacak..
Sıkma torbasına al yağlı kağıt serilmiş tepsiye dolgunca istediğin büyüklükte sık,küçük
sıkmanızı öneririm..
KREMA
YARIM KİLO SÜT 1 YUMURTA 2 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN
50 Gr.MARGARİN ½ SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 2 YEMEK KAŞIĞI buğday NİŞASTASI
RENDELENMİŞ LİMON KABUĞU VANİLYA
Süt hariç bütün malzemeyi tencerede karıştır sonra sütü ilave et orta ateşte muhallebi gibi
pişir ve soğumaya bırak
ÇİKOLATA SOSU
1 PAKET HAZIR SÜT KREMASI 200 GR BİTTER ÇİKOLATA
Kremayı kaynat ateşi kapa çikolataları kırarak içine at karıştırarak erit oda ısısında soğut.
Pişmiş ekler hamurunu ortadan kes içine krema doldur çikolata sosuna batır tabağa diz.
1/3 hamur artabilir buzdolabı poşetiyle dondurup sonra da kullanabilirsiniz..Afiyet olsun..
TEŞEKKÜRLER, ELİNE SAĞLIK
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder