Malzemeler:
200 gr.kuru fasulye
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
marul
1 adet havuç
2 adet haşlanmış yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
yeterince tuz
karabiber,pul biber
Yapılışı:
Akşamdan ısladığımız fasulyeleri bir tencerede fazla dağılmadan yumuşayana kadar haşlıyoruz.Fasulyeleri süzüp soğuttuktan sonra derin bir kaseye alıyoruz.İçine yağını,tuzunu,biberini,limon suyunu, kıyılmış maydanozu,ince çubuk şeklinde doğranmış havucu,incecik kıydığınız marulu,söğüş doğradığınız kuru soğanı ekleyip harmanlıyoruz.Servis tabağına alıp üzerini haşlanmış ve yuvarlak doğranmış yumurtayla süslüyoruz.Biraz da pul biber serpip afiyetle yiyoruz.
Herkese afiyet olsun
Kuru Fasulye Pilaki |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder