Malzemeler:
5 adet yani yaklaşık 1 kilo ayva
5 bardak toz şeker
5 bardak su
yarım limon suyu
4-5 adet karanfil
1 adet kuru tarçın
Yapılışı:
Ayvaları yıkayıp kabuklarını incecik soyun.Ayvaların çekirdeklerini çıkartıp küçük bir bez torbanın içine koyup ağzını bağlayın.Ayvaları ister rendeden geçirin ister küçük küçük doğrayın nasıl isterseniz.Tencereye 5 bardak suyu koyup içine ayvaları ve çekirdek dolu torbayı atın ve ocağın altını yakın.Bir adet çubuk tarçını ve karanfili de atmayı unutmayın.Yumuşayana kadar bekleyin.Daha sonra toz şekerini de ekleyin.Ocağın altını kısın ve yaklaşık 40 dk pişirin.Reçel kıvamı alınca içine yarım limon suyunu ekleyin.5 dk daha kaynatın.Reçelin rengi hafif kırmızı olmalıdır.Jöle kıvamında ve akıcı olmalıdır. Reçelin içinden karanfilleri, tarçını ve ayva çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın.Reçeli sıcakken cam kavanoza döküp ağzını sıkıca kapatın.Yemeye doyum olmaz,haydi ekmeğinize labne peynirini sürün ve üzerine de ayva reçelinden yayın..Çok güzel bir lezzet oluyor,deneyin.
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Bunu da bir arkadaşımda yaptım..rendelenmiş haliyle..
Ayva Reçeli |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder