Gerekli malzemeler:
4 su bardağı tavuk veya et suyu
1 çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tane orta boy havuç
nane maydanoz
tuz
yumurta sarısı ve yarım limon suyu
Yapılışı:
Çorba tenceresini ocağa alıyoruz.Tereyağını koyup eritiyoruz.Havucun dışını kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyip yağa ilave ediyoruz.Biraz kavurduktan sonra unu ekleyip orta ateşte hafifçe tahta kaşık yardımıyla kavurmaya devam ediyoruz.Kavrulma işlemi bitince 4 su bardağı et suyunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Çorba kaynamaya başlayınca şehriyeleri çorbanın içine atıyoruz.Şehriyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.Terbiyesi için bir yumurta sarısını yarım limon suyuyla iyice çırptıktan sonra kaynayan çorbaya ekleyip beş dakika daha pişiriyoruz. Tuzunu da ekleyip tencereyi ocaktan alıyoruz.Servis tabağına kepçe yardımıyla koyduğumuz çorbanın üzerine maydanoz ve naneyle süslüyoruz.
Herkese Afiyet Olsun
Sevgiyle sunulan her yemek lezzetlidir.
Dilek'le Mutfakta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder