Yine Türk mutfağının sık yapılan yemeklerinden olan kabak mücverinin tarifiyle buradayım.Kızartma olması dolayısıyla biraz ağır gelebilir. İsterseniz tüm malzemeyi tepsiyi yağlayıp fırına da sürebilirsiniz.
Gerekli malzemeler:Yarım kilo kabak
1 adet kuru soğan
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
tuz karabiber
dereotu, maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
yarım çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını soyup yıkadıktan sonra rendeleyin.Büyükçe bir yoğurma kabına alıyoruz.Soğanı rendeliyoruz.Daha sonra tüm malzemeyi teker teker ilave edip karıştırıyoruz.
Kızartma tavasına sıvıyağı koyuyoruz ve iyice ısındıktan sonra kabaklı karışımdan kaşıkla alıp tavaya koyuyoruz.Arkalı önlü kızartıyoruz. Tüm malzeme bitene kadar bu şekilde kızartıyoruz. Servis tabağına alıyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Sevgiyle ve Afiyetle Kalalım DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder