Şimdi gelelim nasıl yapıldığına:
Malzemeler:
1 kilo kereviz
1 büyük havuç
1 büyük patates
1 adet soğan
200 gr.kuşbaşı dana eti
limon suyu
yumurta sarısı
yarım bardak portakal suyu
maydanoz
2 kaşık sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle etimizi yıkadıktan sonra düdüklü tencerede iyice pişiriyoruz.
Kerevizlerin taze olan yapraklarından bir kısmını ayırıp, kerevizlerin kabuklarını bıçak yardımıyla güzelce soyuyoruz. Kararmaması için limonlu suyun içinde bekletiyoruz. Havuçları ve patatesleri de küp şeklinde doğrayıp limonlu suyun içine atıyoruz.
Etimiz piştikten sonra içine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip biraz kavuruyoruz. Kerevizi, havucu ve patatesi süzüp tencereye ilave ediyoruz. Ayrıca kerevizin taze olan yapraklarından da bir kaç dal doğrayın ve yemeğe ilave edin. Yeterince su ve tuz ekledikten sonra tencerenin kapağını örtüp sebzelerin yumuşamasını bekliyoruz. Yemek pişmeye yakın terbiyesini yapıyoruz ve yemeğe ekliyoruz.
Terbiyesi için bir yumurta sarısını yarım limon suyuyla iyice çırpın ve yemeğe ilave edin. Beş dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Servis tabağına koyun ve üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Ekmeğe bandıra bandıra yiyiniz efendim.
Herkese afiyet olsun
Etli Kereviz Yemeği |
Etli Kereviz Yemeği |
Bulgur pilavı |
Sevgiyle ve Afiyetle kalın
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder