Malzemeler:
300 gr. kuşbaşı dana eti
1 kilo patates
1 bardak bezelye(araka)
3 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet iri soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
tuz
Yapılışı:
Etleri önceden bir tencerede az suyla iyice pişirelim. Etler pişince yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri ekliyoruz, kavurmaya devam ediyoruz. Kabuğu soyulmuş domatesi de küp şeklinde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. İki kaşık salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz. İki kaşık yağı da ekledikten sonra kabukları soyulmuş ve yıkanmış patatesleri küp şeklinde doğrayıp yemeğimize ilave ediyoruz. Yemeğin suyunu ekleyip içine bezelyeleri koyuyoruz, tuz ve kimyon ekip pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra yemeğimiz servise hazır.
Güveçte etli patates yemeği |
Ama öncelikle bu yemeği çok seven biri var .. (ona da afiyet olsun...)
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder