Ayrıca şekerle pişirdikten sonra borcamda fırına vermek daha lezzetli olmasını sağlıyor.
Malzemeler:
1 kilo kuru kabak
4 su bardağı toz şeker
Üzerine serpmek için ceviz veya fındık
Arzuya göre toz tarçın
Yapılışı:
Kabakları ayıklayıp doğradıktan sonra iyice yıkıyoruz. Büyükçe bir tencereye koyuyoruz. Üzerine 2 bardak toz şekeri döküyoruz. Tencerenin kapağını örtüyoruz. 10 dk kaynadıktan sonra bir bardak daha toz şeker ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını artık örtmüyoruz. Ocağın altını kısıyoruz. 15 dk daha kaynattıktan sonra düzgünce tencereden alıp borcama diziyoruz. Dibindeki ağdalı suyunu da üzerine döküyoruz. Bir bardak daha toz şekeri üstüne döküp 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra servis tabağına alıp üzerini dövülmüş ceviz fındık ile süslüyoruz. İsteğe göre toz tarçın da serpebilirsiniz.
Kabak Tatlısı |
Kabak Tatlısı |
Herkese Afiyet Olsun
Sevgiler DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder