Ben bugün ıspanağım olmadığı için kıymalı ve patatesli yaptım iki ayrı tepside.Ama bence en lezizi ıspanaklı olanı. Aslında adının da boşnak böreği olduğundan emin değilim. Çünkü asıl boşnak böreği çarşafta yağlanıpta çeke çeke yapılan bir börek. Bunu pek beceremiyorum.
Börek için malzemeler:
Hamuru için:
1 kilo elenmiş un
tuz ve su
Kıymalı harcı için:
Yarım kilo kıyma
2 adet kuru soğan ( incecik doğranmış )
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Patatesli harcı için:
6 adet patates ( rendeleneemiş )
2 adet kuru soğan ( incecik doğranmış )
1 çorba kaşığı tereyağı
karabiber
tuz
Bu malzemeyi tavada hafif kavurun
Ispanaklı harcı için:
yarım kilo ıspanağın yaprak kısımları
2 adet kuru soğan ( incecik doğranmış )
tuz karabiber
biraz sıvı yağ
Gelelim yapılışına:
Unu elekten geçirdikten sonra arzu ettiğiniz kadar tuz ekleyip suyla iyicene yoğuruyoruz.Fazla yumuşak olmamasına dikkat ediyoruz.Hamuru ikiye bölüyoruz. Her bir böldüğümüz hamurdan cevizden biraz büyük topaklar yuvarlayıp bir tepsiye diziyoruz. Toplam28 tane oldu benimkisi. 14 tanesi altı için 14 tanesi de üstü için olacak. Açma masasına biraz un serpiştirip bezelerimizi küçük tabak büyüklüğünde açıyoruz. Daha sonra hepsini üstüste sıvı yağla yağlıyoruz. Öyle vıcık vıcık yağlamayın sakın. Diğer 14 taneyi de aynı şekilde yapın.
Boşnak Böreği |
Boşnak Böreği |
Boşnak Böreği |
Boşnak Böreği |
Boşnak Böreği |
Boşnak Böreği |
Boşnak Böreği |
Patatesli
Patetesli Boşnak Böreği |
Kıymalı Boşnak Böreği |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder