Zeytinyağlı Pırasa Tarifi:
1 kilo pırasa
1 tane büyükçe havuç
1 tane kuru soğan
1 fincan pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
limon suyu
Yapılışı:
Pırasaları ayıklayıp aynı eşitlikte doğrayıp yıkıyoruz.Havucun dış kısmını kazıyıp istediğiniz şekilde doğruyoruz. Tencereye attığımız pırasaların ve havuçların üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave ediyoruz. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra onu da tencereye ilave ediyoruz. Tuzunu şekerini ve yağını da ekledikten sonra orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz.Su koymaya gerek kalmıyor.Sebzelerin kendi suyuyla pişiyor. Ben güveçte ya da düdüklü tencerede pişiriyorum daha leziz oluyor.yaklaşık yarım saatte servise hazır hale gelen zeytinyağlı pırasayı soğuk yemenizi tavsiye ederim.Üzerine de limon sıkmayı ihmal etmeyin.
Zeytinyağlı Pırasa |
Zeytinyağlı Pırasa |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder