Malzemeler:
2 bardak toz şekerle haşlanmış yarım kilo kabak
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı toz tarçın
Kabak harcının yapılışı:
Haşlanmış kabakları blendırda eziyoruz. İçine elimizle ufaladığımız bisküvileri , dövülmüş cevizleri,tarçını ve vanilyayı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Kabaklı Pasta |
Bu işlem bittikten sonra kremanın yapılışına geçelim.
Kreması için malzemeler:
1 kilo süt
3 yemek kaşığı un
2yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
1 kaşık tereyağı
vanilya
1 paket kremşanti
Yapılışı:
Tüm malzemeyi bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz.Kaynadıktan sonra 3 dk daha karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.Diğer yandan kremşantiyi bir su bardağı sütle karıştırıp muhallebinin içine döküyoruz. Muhallebiyle şantiyi bütünleştiriyoruz.
3 bardak süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
Malzemeleri bir tencereye koyup pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra kabuklanmasın diye karıştırıyoruz.
Pastamızı borcama dizme işlemi sırayla şöyle :
Önce ıslatılmış borcama muhallebiyi döküyoruz.
Sonra üzerine kabaklı harcı yayıyoruz.Üzerine artan bisküvileri diziyoruz.
Son katına da kakaolu harcı yayıyoruz ve üzerine dövülmüş cevizleri serpiyoruz.
Pastamızı ılındıktan sonra buzdolabında 4 veya 5 saat bekletiyoruz. Servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz.
SEVGİLER Dilek'le Mutfakta
Önce ıslatılmış borcama muhallebiyi döküyoruz.
Kabaklı Pasta |
Kabaklı Pasta |
Kabaklı Pasta |
Kabaklı Pasta |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder