Ben kızartmadan çiğden yapıyorum daha sağlıklı olması için.Gayet te güzel oluyor.
Bu akşam kızlar yine yaşadı,çünkü yemekler leziz. Yanında arpa şehriye pilavı ve bol salata..daha ne olsun.
Malzemeler:
yarım kilo köftelik kıyma
1 adet yumurta
2 dilim ekmek içi
1 adet soğan
3 diş sarımsak
bir kaç dal kıyılmış maydanoz
karabiber tuz
kimyon
Köftenin yapılışı:
Tüm malzemeleri derin bir yoğurma kabına koyup iyice yoğuruyoruz.Uzun yassı köfte şeklini verip borcama diziyoruz.
Diğer yandan 5 adet patatesi soyup yıkadıktan sonra elma dilimi şeklinde doğrayıp bir kabın içine alıyoruz. İçine tuz, karabiber,kırmızı toz biber,kekik ve iki kaşık sıvı yağ, iki çay kaşığı tereyağı koyup harmanlıyoruz.
Köftelerin üzerine yaydığımız patateslerin üzerini domates dilimleri ve sivri biberle süslüyoruz.
Borcamın üzerini fırın poşetiyle örtüp 250 derece sıcaklıktaki fırında patatesler pişene kadar pişiriyoruz.Yaklaşık 40 dk. sürüyor.
Fırında köfte patates |
Fırında köfte patates |
Fırında köfte patates |
Şimdi yanında güzel bir arpa şehriye pilavı iyi gider.
Malzemeler:
1 paket arpa şehriye
1 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvıyağ
3 bardak su
tuz
Yapılışı:
Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı koyup erittikten sonra şehriyeleri ilave edip rengi hafif kararana kadar kavuruyoruz.
Arpa şehriye pilavı |
Arpa şehriye pilavı |
Arpa şehriye pilavı |
Yeşil Salata |
Yeşil Salata |
Salata |
Sevgiyle Kalın...
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder