Kurabiye için gerekli malzemeler şunlar:
1 paket sanayağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Alabildiğince un
yağlı kağıt
Yapılışı:
Sanayağını ısıya dayanıklı bir kapta ocakta eritip yoğurma kabına alıyoruz.Bir su bardağı sıvı yağı ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Bir yumurtayı kırdıktan sonra tekrar karıştırıyoruz.Elenmiş unu ve kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip yavaş yavaş yoğuruyoruz. Hamurun çok yumuşak olması lazım. O yüzden unu eklerken yavaş yavaş eklemeniz lazım.
Daha sonra hamur şeklillendirme sıkacağına bir parça hamur koyuyoruz. Ucu tırtıllı olan aparatı takıp hamuru yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye şeritler halinde sıkıyoruz.
Tırtıl Kurabiyesi |
Tırtıl Kurabiyesi |
Fırını 175 dereceye ayarlayıp yaklaşık 15 dk. pişiriyoruz.Sakın çok pişirmeyin, üzerleri kızarmadan tepsiyi fırından alın.Servis tabağına dizerken spatula kullanın, çünkü elinizde dağılabilir.Soğuyunca sertleşen bu kurabiye yerken ağızda dağılıyor ve harika bir tadı var.
Herkese afiyet olsun
Tırtıl Kurabiyesi |
Tırtıl Kurabiyesi |
Tırtıl Kurabiyesi |
DİLEKLE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder