vazgeçemediklerimdendir.
Malzemeler:
6 orta boy bostan patlıcan
10 diş sarımsak
1 çaybardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 adet limon suyu
1 su bardağı su
tuz
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Ben mangalda arkalı önlü közledim. Bu işlemi fırında da yapabilirsiniz. Közlediğiniz patlıcanları ortadan bıçak yardımıyla kesin. Bir yemek kaşığı ile içlerini çıkartın. Böylece kabuklarını soymadan içlerini almış olursunuz. Bu yöntem daha pratik söyliyim.
Geleleim sosumuzu nasıl hazırlayacağımıza:
Çukurca bir kabın içine ayıklanmış ve havanda dövülmüş sarımsakları koyun. Daha sonra sırasıyla karıştırarak limon suyunu, limon tuzunu, bir su bardağı suyu, zeytinyağını koyun ve çırpma teliyle iyice çırpın. Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine gezdirin ve iyice yedirin. Cam bir servis tabağında servis yapın.
Afiyet Olsun
TARATOR SOSLU KÖZDE PATLICAN |
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder